- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Marele Bal al Operei din Cluj Napoca
Marele Bal al Operei din Cluj Napoca va avea loc, în acest an, pe 4 martie 2017, la un sfert de secol, de la prima ediţie. Eveniment unic de impact naţional, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă şi gală dedicată valorii, devenit tradiţie la Cluj, Marele Bal al Operei ajunge la cea de-a XXII-a ediţie.
Ediția din acest an a Marelui Bal al Operei din Cluj se va desfășura sub moto-ul „Lăsaţi-mă să cânt”. „Vrem să aducem un omagiu muzicii româneşti, iar „Lăsaţi-mă să cânt” este un titlu al lui Gherase Dendrino care, cu siguranţă, şi-a pus amprenta pe tot ce înseamnă muzică românească” a declarat Matei Miko, producătorul evenimentului.
Noutatea ediției din acest an constă în faptul că va fi un omagiu, o reverenţă adusă muzicii româneşti. „Este, de fapt, o selecţie de piese pe care le dorim să fie reascultate în cadrul Balului şi nu numai, o selecţie la a cărei naştere a contribuit Florin Estefan. Vreau să îi mulţumesc şi lui Andrei Partoş, o voce avizată în acest domeniu, care ne-a ajutat şi el. De asemenea, îi mulţumesc lui Andrei Tudor, celui care a îmbrăcat într-o haină nouă aranjamentele muzicale pe care le veţi asculta pe scenă” , a mai spus Matei Miko. „Dorinţa noastră a fost ca, în această lume inundată de hituri internaţionale, să nu uităm valoarea reală pe care a avut-o muzica românească. Pe foarte multe dintre ceea ce astăzi am numi hituri, şlagăre ale deceniilor care au trecut, s-a aşternut praful şi tăcerea”, a explicat producătorul evenimentului.
Ediţia 2017 a Balului Operei este dedicata magiei șlagărelor nemuritoare din muzica românească și, în așteptarea evenimentelor dedicate aniversării centenarului Marii Uniri, pregătește spiritul unor astfel de manifestări.
În acelaşi spirit, al omagierii muzicii româneşti, pe scena Balului Operei 2017 va urca – într-un concert extraordinar – trupa Holograf. „De patru decenii, Holograf sunt martorii tuturor întâmplărilor muzicale din această ţară. Cea mai longevivă trupă rock românească împlineşte anul viitor 40 de ani de existenţă oficială”, a spus producătorul.